Рашковски и Груевски на средба во Мексико?

Македонија, Политика

Информациите од екипата на поранешниот премиер Груевски говорат за негово патување во Мексико. Интересно за македонската јавност не е тоа што Груевски се шета по цел свет со унгарски пасош и со македонски кеш. Интересно е што неговата посета на Макесико се склучила истиот ден кога таму пристигнал Драги Рашковски, поранешен ген сек на Влада.

Според добро информираните, Рашковски бил документиран и сниман уште на аеродромот во Мексико. Неговото патување остана мистерија. Некои се обидоа да го сокријат со семеен одмор на ген секот, но некои тврдат дека имал задача. Таа задача било токму таа да се сретне со Груевски и да ги обнови релациите Заев – Груевски.

Средбата се случила пред „лидерската средба“ на Заев – Мицкоски, односно Груевски ја одобрил истата. Договорена била амнестија на Груевски од делото тероризам за 27ми април. Заев се согласил на истото, но под услов Мицкоски да даде поддршка за преговорите со Бугарија.

Сведоци сме дека сите политичари се согласија со Заев за позициите со Бугарија, вклучително и Мицкоски. Тоа значи дека информациите од Мексико се точни. Драги се договорил со Никола, да го трампаат македонскиот идентитет за слободата на Груевски и останатите функционири обвинети за од 27ми.

Се обидовме информациите да ги потврдиме од господин Груевски, но тој не одговара на телефон. Господинот Рашковски е во притвор, за жал не можеме да го контактираме.