ВАЖHO: Кaде иcчeзнаа peфеpeндyмcките ветyвaња

Македонија

Референдумот за промена на името Македонија се одвиваше во крајно оптимистичка атмосфера, особено поттикната од посртата на странски државници, кои даваа ветувања за европската иднина на Македонија.

Покрај тие „странски“ ветувања, јавноста се сеќава на оние домашните, кои се скандалозни самите по себе. Тие лажни ветувања беа подготвени и пласирани од одредени структури во земјава, кои треба да сносат одговорност.

Лагата за гарантирано членство во EУ доколку се промени името Македонија, беше вулгаризирана и со ветувања за бесплатно здравство и тоа низ цела Евpoпа. Дополнето со бесплатно школување на нашите деца низ Евpoпа, рамноправно со децата на Гepмaнците и Фpaнцузите, европски стандарди во сите области и сл.

EУ ја помага Македонија со 260.000 евра дневно, но како да и помогнеме ние самите на нашата Македонија да ја спасиме од политичари кои лажат и злоупотребуваат факти, со цел да дојдеме до национални катастрофи, како што беше оваа со промена на името, а без влез во EУ.

Кој ќе сноси одговорност за таквите лаги? Кој ќе сноси одговорност за уништената шанса Македонија да биде дел од EУ?