Компанијата „Фајзер“ пронајде лек против ковид-19

Lifestyle, Балкан, Дали Знаете, Живот, Забава, Изјави, Интервјуа, Колумни, Македонија, Мода, Политика, Свет, Спорт, Сцена, Технологија

Компанијата „Фајзер“, една од производителите на вакцина против ковид-19, соопшти дека до крајот на мај годинава ќе ја заврши првата фаза од клиничките испитувања и до есен ќе ги има првите антивирални лекови против коронавирусот.