ВACKО ЕФTOВ: Дaнeла Apcoвска е чoвeк на БЦ

Изјави

Познатиот новинар од Македонија Васко Ефтов во последната политичка анализа излезе со фрапантни податоци за политичката сцена во земјава.

Цаско Ефтов тврди дека кандидатот за градоначалник на Скопје од ВМРО ДПМНЕ, госпоѓата Данела Арсовска е всушност човек на Бранко Црвенковски. Не само нејзината кариера, туку и кариерата на нејзиниот татко во МВР биле поврзани со поранешниот премиер и претседател на Македонија.

Покрај неа, Ефтов тврди дека негови кадри се и Бени Шаќири кандидат на ЛДП и ДОМ и Петре Шилегов кој бил кадат на Наташка од Бранко, а сега на Орце.

Доколку се знае дека Ефтов беше најблискиот соработник со Бранко за време на неговите мандати и негов личен советник, тогаш информациите на овој новинар не смее да бидат доведени во прашање.