OCТAВКИ: Кoј и за штo ги бapa, каде е MНP

Македонија

Во Македонија постојано се слуша зборот оставка. Особено кај политичарите. Чиниш ние имаме милион академици, па секоја недела ќе менуваме лидери и функционери како чорапи во лето.

Многу поважно е кој и со каков кредибилитет бара оставка од кого и за што? Но доколку се навлезе во анализа на темата, ќе дојдеме до етикети, кој за која партија или функционер работи, а ние како медиум најмалку тоа го посакуваме.

Нејасно е зошто оставки се бараат кога им одговара на една или друга страна од политичарите, но никогаш кога се заедно замешани во скандал!

Што правиме со скандалот во MНP?

„Тројца македонски дипломати во Oбce го извлекле братот на Epменcкиот претседател кој со македонски фejк пасош издаден од MВP и изнајмен приватен авион бил прокриумчарен од Epмениja. За услугата му наплатиле милион евра. Како ова не е вест за оставки?“

Зошто не се бараат оставки таму? Затоа што секогаш кога се заедно замешани двете страни, тогаш се заборава на се, на одговорност, на криминал, на оставки. Тогаш се замачкува случајот со некоја друга драма и одиме понатаму во истата мизерија!

За крај, кога оставки во MНP?