ТРАГИЧНО: Вело Марковски со поддршка за власта

Изјави

Доктор Вело Марковски, член на ИК на ВМРО ДПМНЕ изрази јавна поддршка на одлуката на власта за децата да одат во училиште. Одлуката за почеток на учебната година со физичко присуство за учениците во основните училишта е сосема оправдана, вели Марковски.

Кои се научните сознанија и дали децата помалку се разболуваат од КОВИД 19. Од почетокот на пандемијата евидентно беше дека децата воопшто не се разболуваат од КОВИД 19 и ако се разболат поминуваат со лесна клиничка слика.

Само абдали тврдат дека и кога се разболуваат скоро никогаш во едно семејство не се разболува детето/децата. Што значи дека воопшто не е оправдано тврдењето дека децата не се тие кои ќе го пренесат САРС КоВ 2 вирусот на возрасните. Ќе го пренесат и тоа многу лесно. Но Вело решил да му служи на глупостите на Мила и Венко!