БOЖИДAP за двoличниoт Зaeв

Македонија

Лидерот на СДСМ Зоран Заев изјави дека „независните листи се потврда за демократија“. На тоа реагираше Бoжидap Бoжинoвски со коментар на ФБ:

Бoжинoвски потенцира дека предходно Зaeв се обиде преку измени на изборниот законик да спечи независни листи, а откако тоа не му помина кај претседателот Пeндapoвски и одби да потпише таква измена на законот, сега дволичниот Заев сака да се прикаже како демократ.

Пушти закон предходно за да ги уништи со нереално висок број на потребни потписи, не му помина!