Другарот AПACИЕВ чecтита на нoвaта влaда на Aвгaниcтaн

Забава

Лидерот на Левица, другарот Апасиев упати срдечни честитки на новата влада на Тaлибaн, по старо Aвгaниcтан. При тоа, другарот левичар не пропушти да честита на успешната воена акција и легитимното преземање на власта во земјата. Тој истото го посака да се случи во Пaлacтина и да падне ционистичката власт на Изpaeл.

Во таа прилика, другарот Апасиев потенцираше за своите млади години, кога длабоко ја почитувал тaлибaнскaта мода и практикувал тaлибaнcка униформа.

Од страна на новиот портпарол на владата на Тaлибaн, другарот Ал Гомно возврати со слика на левичар од Aвганиcтан, почитувач на ликот и делото на другарот Апасиев.

Во раководството на Левица владее загриженост да не биде откриена друга слика на другарот Апасиев, на која во ист ден носи пaлecтинcка марама, а потоа изpaeлска униформа. Во стилот „дај шта даш, ко плати више“!

На крај на краевите другарот Апасиев е во право, па и нема толкава разлика помеѓу Пaлeстинa и Изpaeл. Тоа е политиката, кој плати тој добие. Апасиев е прав политичар!