Македонија одбележува 20 години од Карпалак

Живот, Македонија

На 18 август 2001 година се случи терористичкиот напад врз единиците на АРМ на месноста Карпалак, каде животот го загубија 10 армиски резервисти.

Денес Македонија одбележува 20 години од тој настан. Животите на Сашо, Марко, Веби, Нане, Љубе, Бранко, Ердован, Дарко, Горан и Пеце беа дадени пред олтарот на Татковината, за слободата на Македонија.