И ова да го слушнеме

Балкан, Изјави

Ангелче Џамбаски, бугарски европратеник од ВМРО БНД, дел од групата конзервативци во ЕУ парламентот, немал ништо против Македонија да биде дел од ЕУ, но со еден услов да станела нормална држава. Ако воопшто може да биде нормална.

Штом за „нормален“ човек како Џамбаски, Македонија е „ненормална“, тоа значи сме на прав пат.

Сепак нормалноста е перцепција. А за болниот е најтешко, затоа што незнае дека е болен. Сожалуваме со состојбата на господинот нормален Џамбаски.