ПОЕНТА НА ДЕНОТ за оние кои чекаат живот со ЕУ

ПОЕНТА НА ДЕНОТ

ПОЕНТА НА ДЕНОТ

Сега не живееме убаво, но кога ќе влеземе во ЕУ ќе започне животот! Глупост!

Глупост најголема на векот и во светот!

Живеј го сегашниот момент! Тој нема да се врати повторно!

Живеј го сегашниот живот! Нема да имаш друг!

Не чекај нешто нереално, за потоа премногу да се разочараш!

ЕУ еден ден и да дојде, нема следниот ден да бидеш поздрав, посреќен, побогат…

Исто ќе биде, само можеби ќе имаш повеќе шанси да работиш!

Но само толку, само да работиш.

А како ќе живееш, пак од тебе ќе зависи, а не од ЕУ!

Животот е тука, покрај тебе, во семејството, во твое маало, во твојот град, со твоите луѓе, пријатели и непријатели!

Тој што знае да живее, го живее секој ден, секој час, секоја минута од својот живот!

Тој што не знае, не ЕУ, во свети ЕУ да биде, пак нема да живее!

пишува, ПОЕНТИРАЧОТ!