АЛБАНКИТЕ полуголи со КРСТОВИ, исламистите ги нападнаа

Забава

Дуа Липа и Рита Ора се албански пејачки, домородци од Косово и Метохија, а двете кариерите ги направија во Велика Британија и стекнаа светска популарност.

Тие секогаш го истакнуваа своето потекло дека се Албанки, а често имаа и националистички испади за кои беа критикувани од светската јавност, но и од албанските фанови поради нивната „разголеност“.

Неодамна на своите Инстаграм профили објавија фотографии на кои носат крстови околу вратот, што значи прифатиле и христијанска вера и го нашуштиле исламот и тоа предизвика негодување кај нивните обожаватели кои веруваа дека Рита и Дуа се од муслиманска вероисповед.

Албанците ги сметале за муслиманки, но после нивните објави сите се запрашуваат дали станале христијанки и дали се тоа католички или православни?

Исламистите сметаат дека е забрането да се напушти исламот и дека треба за тоа да бидат казнети согласно Куранот. Казната за тоа е смрт, согласно нивната религија.

Дали ќе бидат убиени двете разголени Албанки од екстремните албански екстремисти, останува дилема, со оглед на наредбата од Куранот, но и јавните закани кои ги добиваат на социјалните мрежи, од кои низа и од македонски граѓани.

– „Мислев дека е муслиманка“, „дали е католик“, „еј, не можеш да носиш крст, ти си муслиманка, тоа е религиозно присвојување“ – гласат најмеките коментари на следбениците на Дуа Липа и Рита Ора.

Дали двете пејачки ќе се поколебаат или ќе стават бурки или ќе останат разголени и ќе уживаат во животот во христијанска Европа?