ВОНРЕДНО: БУНТУР го „уби“ ТАЧЕ

Изјави, Политика

Премиерот Димитар Ковечевски – Таче имаше славна изјава на трибината на СДСМ во Скопје. На таа изјава му одговори лидерот на новата партија Македонски Концепт Петар Богојески – Бунтур.

Тој сподели фотографија на која лидерот на СДСМ се појавува во екипата на Груевски на прослава на ВМРО ДПМНЕ во музејот на ВМРО, со коментар:

Таче: Да ги спречиме учениците на Груевски да се вратат на власт!

Бунтур: Да ги симнеме учениците на Груевски од власт!

Богојески – Бунтур алудира на фактот што Таче бил дел од тимот на Груевски и дека никогаш реално власта не се сменила. Според него, грујовизмот само се замени со зајковизам, кој од кој по-бетер!