ОВОЈ НЕЧОВЕК ги убива децата во Украина и Сирија

Европа

Тоа е рускиот генерал полковник Михаил Мижинцев, кој во моментов раководи со фашизоидната московска опсада на Мариупол, реализирана со чудовишни ѕверства врз цивилното население.

Истиот злосторник пред Украина, раководеше со воената операција во Сирија, во која беа убиени над 500 000 цивили Сиријци, вклучително со хемиско оружје, беа срамнети со земја неколку огромни града, беа бомбардирани бегалски кампови и хуманитарни конвои на ООН, а милиони беа прогонети од домовите.

За помнење е дека во моментот кога спроти московската марионета Асад во северната сиријска провинција Идлиб, се вклучи турската армија, желбата на овој московски ништожник да ја преземе цела Сирија веднаш испари.

Воените способности на оваа свиња се покажаа најмногу при опсадата на Мариупол и од војната во Украина во целост. Тие не можат ништо друго освен да тероризират и убиваат мирни луѓе, а кога ќе им се спротивстави добро вооружена и подготвена армија од нив останува само купишта спалени москвичи, запленети и убиени војници и многу плачење по малоумните пропагандни партали.

Овој злосторник, полтрон на Путин го бомбардираше Театарот во Мариупол во кој уби стотоци засолнети дечиња.