СКАНДАЛ ВИДЕА: Муџахедините на Путин се фалат со уништен манастир

Европа

Денес светот е сведок на уште едно злосторство против човештвото, уништување на историско и културно наследство на цел свет во Украина од страна на платеничките терористички чеченски орди на Путин.

Станува збор за еден од најубавите манастирски храмови Св. Јан Мироносец на Украинската Православна Црква во близната на Киев, каде веќе се пристигнати терористите на Путин.

На оваа видео снимка се гледаат оштетувањата од нападот врз Црквата со бомби и останато оружје:

 

Платеничките муџахедински орди на Путин се гордеат со тој напад и снимаат видео пред манастирот, испраќајќи триумфалистички пораки до своите исламистички гета во Чеченија.

 

Што ќе каже на ова големиот „православен брат“ Путин, кој уништува христијански православни Цркви и манастири со помош на муџахедински чеченски орди?