ДРАМАТИЧНИ ВИДЕА: Одете си Русија, народот на нозе, руски војници се предаваат

Европа

Драматични снимки доаѓаат од Украина, каде има масовни протести на граѓаните во окупираните области. Руските војници пукаат, но никој не реагира на тоа, протестите со голи раце против руски автомати имаат огромен резултат.

На следниот линк имате снимка од тие протести:

 

https://fb.watch/bybFhLcELS/

 

Втор линк со заробени руски војници, кои се предаваат на украинските протестанти:

 

https://fb.watch/bycDUU2mq4/

 

Војната во Украина ги покажа сите слабости на руската армија.