ВЕСТИ ЗА РАНОБУДНИ: Еве што треба да знаете доколку имате oгледало во ходникот

Lifestyle, Живот, Забава

Древното учење за фенг шуи се заснова на хармонија меѓу човекот и природата, а украсувањето на домот според овие принципи значи дека позитивната енергија ја победува негативната енергија.

Секој предмет во куќата може да донесе позитивна или негативна енергија, да го заштити од токсични вибрации или да привлече проблеми. Посебно треба да внимавате на работите што ги имате на влезот во домот, или во ходникот. Според фенг шуи, овој простор е отвор за енергија, првиот филтер низ кој треба да тече за да влезе во домот.

ГОЛЕМА ГРЕШКА: Еве што треба да знаете доколку имате oгледало во ходникот – сте направиле голема грешка во декорацијата

Една од најголемите грешки при уредувањето на влезниот простор е поставувањето огледала. Според фенг шуи, огледалото може да влијае на движењето на енергетските текови во просторот на станот. Рефлексијата ќе дозволи позитивната енергија да тече во куќата, но веднаш ќе ја турне назад.
Огледалото што ја покажува влезната врата е најлошиот избор, а еве каква штета може да направи на вашиот дом:

– Енергијата ќе замине од дома, во семејството ќе започнат кавги, а топлите чувства може да исчезнат.
– Атмосферата во домот станува непријатна.
– Наместо добри луѓе, оваа грешка може да привлече токсични луѓе.
– Тоа може негативно да се одрази на финансиите.
– Огледалото може да ја апсорбира негативната енергија на луѓето кои доаѓаат со лоши намери.

Доколку сакате да имате огледало во ходникот, најдобро е да го поставите на страничните ѕидови спроти вратата или на ѕид кој е под прав агол на вратата.