УСПЕШНА ЕВАКУАЦИЈА на македонските дипломати

Македонија

Персоналот на амбасадата само што влезе во Молдавија, кратко во СМС порака ни одговори министерот за надворешни работи Бујар Османи во неделa во 12:44, пренесува Телма.

4 члена на персоналот на амбасадата во Киев предводени од амбасадорот Крум Ефремов почнаа да се евакуираат вчера околу пладне преку безбедносен коридор организиран од француски дипломатски служби.