БРАВО (видео) ПОМОШ од НАТО, Украинскиот народ масовно земаат оружје

Европа

После Самитот на лидерите на НАТО и одлуката да се даде помош на Украина во секоја смисла, вклучително и воена, веќе ги имаме првите резултати. Во рацете на Украинците се веќе најновите рачни системи за против тенковска и против воздушна одбрана.

Погледнете снимка на која масовно се вооружува украинскиот народ и не се предава на окупаторите:

Територијалната одбрана функционира, помагаат на регуларната херојска армија на Украина. Народот се крева на сите страни низ Украина. Нема да се предадеме, изјави од граѓаните на секој чекор! Браво за хероите на Слободна Украина!