ГРОЗНО (ВИДЕО) Руски хеликоптер и тенкови напаѓаат цивили и детско игралиште

Европа

Лудилото на руската орда нема крај! Денес пристигнуваат шокантни снимки од напади на цивили од страна на воени хеликоптери и тенкови, вклучително и детско игралиште.

Вакво однесување до сега го немале ниту талибанците во Авганистан, ниту некои други воени злосторници.

Погледнете видео од нападите врз цивили со хеликоптер:

На следното видео имате тенкови како пукаат кон цивилните згради и население низ улиците на градот Бучу:

Ова се воени злосторства против цивилите, казниво со меѓународно право, за што мора да има одговорност.