МИЗЕРНО: Ова се териториите за кои Путин уби илјадници луѓе

Европа

Новинарот на Билд, Џулијан Репке на Твитер објавил карта на Украина на која се означени деловите во кои моментално се водат борби. За овие мизерни резултати, психопатот Путин жртвуваше илјадници млади руски војници и уби илјадници украински млади војници и цивили.

Го означил подрачјето со помош на геолокацијата и извештаите на украинската војска.

Репке на Твитер објавил и дека станува збор за конервативна проценка: „Изгледа мрачно“, напишал тој.

Извештаите од раководителите на украинските региони говорат за страшни последици од само еден ден војна.

Само во регионот на Харков известуваат за убиени 3000 руски војници. Целосно уништени 2 тенковски батаљони и 200 руски вони возила.