(ВИДЕО) САД се пофалија со нови моќни борбени авиони

Свет

Соединетите Американски Држави за време на преносот на „Супер Бол”, претставија реклама за нивниот нов борбен авион, кој во моментов е во изработка, пренесе Welt.

Компанијата Northrop Grumman веќе 75 години прави модерни авиони.

Таа е една од водечките компании за сигурност, иновациски системи и продукти и соработува со многу влади ширум светот.