БОГОЕСКИ за Мијалков: Од каде тој бизнисмен, немаше леб да јаде!

Изјави

Во најпопуларната емисија „Во Центар“ која се емитува исклучиво на Youtube каналот, гостин беше поранешниот прв човек на Службата за државна безбедност Слободан Богоески. На неа се откри војната помеѓу двајцата шефови на тајната служба, која Богоески не ја сокрива.

Запрашан за неговите односи со поранешната власт и нивниот поранешно водство, на чело со Никола Груевски и Сашо Мијалков, потенцираше дека никогаш немал конфликт со нив, но комплексите од своето минато им тежеле и се додека бил жив Слободан ќе имаат комплекс.

„Немало повод да имам конфликт со Сашо Мијалков, тој кога беше уште млад-дете, сакав да му помогнам, да не се бави со недозволени работи, да го вработиме. Груевски кажува тој бил бизнисмен?! Каков бизнисмен, кога леб немаше да јаде. Јас знам и другите знаат дека немаше леб да јаде, каков бизнисмен бил тој?“ – вели Богоески

„Еве сега сред плоштад ви дига хотел „Мериот“, ви прави фирми кои се бават со државни тендери, а нашата власт, условно кажано, ниту МВР, ниту која било друга институција, не се запрашал тоа што сите знаат, дека со плата вие може да направите стотици милиони. Не можете, ако не е тоа резултат на криминал.“ смета Богоевски.