Интересно : ИЗБЕГАЛЕ МАЈМУНИ (ВИДЕО)

Uncategorized

МАЈМУНИ НА ЛАБАВО

Полицијата во Пенсилванија трага по најмалку тројца мајмуни кои побегнале откако камионот што превезувал околу 100 животни во лабораторија се превртел на автопатот по судирот.

Во моментов, државната полиција на Пенсилванија и чуварите на игри ја пребаруваат шумата за 4 лабораториски мајмуни кои избегале од камион по падот на I-80 во близина на излезот Денвил. Пребарувањето е фокусирано на едно дрво во последните 15 минути.

Локалната новинска агенција VNEP јави дека несреќата се случила во близина на градот Денвил.

Камионот бил на пат кон лабораторијата, рече Пелачик, додавајќи дека неколку мајмуни успеале да побегнат.

ВНЕП соопшти дека четири мајмуни се на слобода, а властите користеле хеликоптер во потрага. Не е познато каков вид мајмуни имало во камионот, но полицијата објавила фотографија од еден од нив на дрво.