СКАНДАЛ: Психопати протестираа пред Украинска амбасада

Македонија

Пред Амбасадата на пријателска Република Украина во Скопје, група психопати и руски платеници навлечени на ситно – рубљи во рацете со злоставеното поранешно македонско знаме и гнасни болшевички транспаренти, одржаа понижувачки протест против Македонија и братска Украина.

Гнасната болшевичка платеничка орда промовира навредливи транспаренти против демократската Република Украина, единствената земја во светот која до крај ја поддржуваше АРМ и Македонија за време на конфликтот во 2001 година. Овие продадени души настапија во интерес на диктаторската власт во Русија на психопатот Путин, а против македонските национални интереси. Тоа значи дека руските болшевичи интереси ги ставија пред националните македонски интереси.

Пред гнасната орда се обрати некојси Владимир Трајковски, ситен криумчар на руски интереси во Македонија, со некакви си смешни пораки до вработените во Амбасадата на Република Украина, да им пренеселе порака на властите во Киев. Оваа багра со ова дејание го навреди достоинството на Македонија и Македонците и братската пријателска врска со Украина и Украинците.

Иако таа багра знаеле дека Македонија и македонскиот народ треба да му се благодарни на украинскиот народ за поддршката и помошта во татковинската војна во 2001 година, сепак поради ситни рубљи се одлучиле да плукаат по нив во интерес на Путин и руските болшевици.

Бандитите дури разбирале глобална политика, па констатирале дека ваквата политика на Украина на долги стази ќе имало негативни последици не само врз Украина, туку и врз соседите на Украина, како и врз цела Европа. Инаку екипава која е „глобално етаблирана“ и се занимава со висока политика, е составена од типови кои половина од дома се избркани.

Замислете баграва која дома не ја прибираат говори за Европа и ЕУ, кон која што Украина тежнеела, па и се разбирале од геостратегија и биле против обидот на Украина и на Западот да предизвикаат војна помеѓу Украина и Русија.

Истата болшевичка орда заклучила дека „јасно им порачуваме на властите во Киев, ние нема да ги праќаме нашите деца да војуваат за вашите интереси“. Кои смешници живеат по жална Македонија.

Украинските власти и елити слепо ги исполнуваат наредбите од Вашингтон и не се ни обидуваат да го спроведат Минскиот договор од 2015 година и на тој начин да ја прекинат граѓанската војна на истокот на Украина и на тој начин да ги нормализираат односите со Русија – порача баграта.

Замислете овие избрканите од по дома и порачаа на цела Европа дека ќе одговара за нејзините постапки и за возможната војна помеѓу Украина и Русија. Она што е интересно е дека Украина цело време изјавува дека Крим е Украински, и дека таму живеат Укранци. Баграва која по дома нема струја и вода, започна да исправа состојби во Крим на Украина, за водоснабдување и за довод на електрична енергија за Крим. Тоа покажува до каде е замината работата во земјава. Со која багра дишиме ист воздух.