ПРОМЕНА ВО ХОРОСКОПОТ – Ова се точните датуми

Живот, Хороскоп

Иако „официјално“ речиси никој не верува во астрологијата, многу од луѓето повеќе или помалку редовно го следат хороскопот. Но, најчесто следат погрешни знаци, велат некои астролози. Поентата е во тоа што знаците на зодијакот се одредени пред повеќе од 2.000 години, а во меѓувреме соѕвездијата ја смениле својата местоположба на небото, па веројатно и не сте родени под ѕвездата како што вели еден типичен ѕвезден водич

Овие се традиционалните датуми: Риби 19 февруари-20 март Овен 21 март – 20 април Бик 21 април – 21 мај Близнаци 22 мај – 21 јуни Рак на 22 јуни – 22 јули Лав 23 јули – 22 август Девица 23 август – 22 септември Вага 23 септември – 22 октомври Шкорпија 23 октомври – 21 ноември Стрелец 22 ноември – 21 декември Јарец 22 декември – 20 јануари Водолија 21 јануари – 18 февруари А ова е попис на соѕвездија кои, всушност, НАВИСТИНА биле зад Сонцето на денот кога сте се родиле. За околу 86% од луѓето резултатот нема да биде ист.

Јарец 21 јануари – 16 февруари Водолија 17 февруари -12 март Риби 13 март – 18 април Овен 19 април – 14 мај Бик 15 мај – 21 јуни Близнаци 22 јуни – 20 јули Рак 21 јули – 10 август Лав 11 август – 16 септември Девица 17 септември – 31 октомври Вага 1 ноември – 23 ноември Шкорпија 24 ноември – 29 ноември Стрелец 19 декември – 20 јануари „Врз Земјата дејствува гравитацијата и на Месечината и на Сонцето и тие создаваат ефект на нестабилност во движењето на Земјата.

Овој ефект се нарекува прецесија и Земјата се однесува како врвот на дундарак што се врти“, објаснува д-р. Радмила Топаловиќ. Постои и тринаесетта констелација која е намерно изоставена за да може зодијакот убаво и уредно да се подели на 12 делови. Таа се вика Змијоносец и тоа е вашиот знак ако сте родени меѓу 30 ноември и 18 декември. Ваквото правилно гледање на хороскопот можеби на некои подобро ќе им објасни некои работи, ама на некои дури сега ништо нема да им биде јасно.