ДРАМАТИЧНО видео: Вето за Србија, ќе го прифати Тесла за Бугарин или нема ЕУ

Забава

Никола Тесла бил Бугарин, по женска страна, а со тоа и тута Бугарин! Или Србија ќе ја прифати таа реалност и ќе признае дека станува збор за Николај Тесларов или нема ЕУ! Вето за Србија извикаа бугарските патриоти!

Тоа го тврди големиот извесен и неизвесен историчар од светски ранк, познат од Варна до Русе, Тренев кој открил дека Тесла има бугарски корења по дедо на мајка му, комшивката била омажена за Бугарин.

Ако србендите не прифатат оваа историска вистина и не побараат бугарски пасош, нема ЕУ за нив. Србија ќе гледа на ЕУ „през крив макарон“ кажа големиот светски познат историк Иванче Тренев. Се очекува став на претседартелот Радев, кој е загрижен за состојбата на Бугарите во Србија и внуците на Тесла кои на сила, под натиск на Тито се запишани како Срби.

Инаку историската вистина е дека Тесла е чист Хрват од Австроунгарија.