АГОPA гo обjaви забpaнетотo интepвјy (видeo) нa Богojeски за One NEWS

Интервјуа

Конечно на каналот на Агора на you tube, се појави првиот дел од забранетото интервју на Петар Богојески, претседателот на Македонски Концепт, во бугарската јавност, дадено пред изборите во Бугарија, во страв дека истото ќе влијае на начинот на кој Бугарите гледаат на македонското прашање, а со тоа и на изборните резултати.

Интервјуто го правеше новинарот Цветин Филипов, а го заглави со терминот „Да разбереш Македонец“, сакајќи да и посочи на бугарската јавност дека таму многу малку не разбираат нас Македонците, а Богојески одговора без ракавици, на начин на кој многу едноставно може Бугарите да разберат што им порачува.

Првиот дел од интервјуто кој е единствено достапен за сега, може да го погледнете на овој линк: