ГОВОР на омраза од Бугарија преку социјалните мрежи

Хроника

Извесен Алекс Димов од соседна Бугарија шири невиден говор на омраза кон Македонија и Македонците по социјалните мрежи.

Тој во лични пораки или преку јавни коментари споделува слика која е експлицитен говор на омраза, за што треба да се преземат соодветни мерки од страна на властите во Република Бугарија.

На сликата се прикажува насилство врз човек кој би требало да ги симболизира Македонците, а истиот е нападнат од други лица кои ги симболизират сите соседи на Македонија.