ТРАГЕДИЈА (видео): Жално што дочека турскиот народ, состојбата се влошува од час во час

Балкан

Турците чекаат во колони за евтин леб, масовно се борат за прехрана на своите семејства.

Откако падот на вредноста на лирата и зголемената инфлација ги намалуваат приходите на Турците, многу луѓе во Истанбул почнаа да чекаат во редици за евтин леб за да заштедат во нивните домашни буџети.

Отворете следниот видео линк:

“https://www.slobodnaevropa.mk/embed/player/0/31602706.html?type=video” frameborder=”0″ scrolling=”no” width=”640″ height=”360″ allowfullscreen>