Кое е вистинското име на баба Ванѓа?

Lifestyle, Балкан, Дали Знаете, Македонија, Свет

Целосното име на баба Ванѓа е Вангелија Пандева Димитрова, родена на 31 јануари 1911 година во Струмица.

Најголем дел од животот го поминува во регионот Рупите планина во Пиринска Македонија, Бугарија. Верниците ѝ припишуват дека имала можност за предвидување, претскажување, разговарање со цвеќиња и ментално да посети различни места на земјава.

Денес, голем број на информации можат да се најдат во книгата напишана од нејзината внука.