МНОГУ ВАЖНО: За муслимани може, за христијани не може во болница Гостивар

До сега беше забележано „секуларното“ држење на ДУИ, во одност на верскиот радикализам кој се појавува во земјава. Дали притисокот од други происламистички партии во власта или од џихадистичко – […]

Печалбари од верата, официјален став на Богојески

Петар Богојески, претседател на УЕФМ и промотор на Македонски концет објави нов став. На својата официјална фан страна на ФБ објави анализа за состојбата со верските права и слободи во […]