ФРАНЦИЈА ги затвора џамиите по Закон за вредностите на Републиката

Во градот Бове, Франција, донесена е правна одлука за затворање на џамијата „Билал“ на 6 месеци врз основа на фактото што таму се одржале проповеди со радикална содржина, пренесува Агенција […]