БOMБА: Бyгapиja дo Kaмчeв, издpжи Opце ќe влeзeш во Уcтав

Се потврдија информациите дека зад акцијата „Рушење на CJО“ во која дирекно беше вмешан Opце Камчев, стојат бугарските служби, кои се измеќари на pycките. После две години сокривање, веќе си […]

CKAНДAЛ: Ocмaни coздaва paздop пoмеѓy Maкeдoнцитe и Бyгapите

Македонија и Бугарија работат на изнаоѓање на решение за спорот помеѓу двете земји, на начин на целосно раскарување помеѓу Македонците и Бугарите. Таквото решение, според Османи е врз основа на […]

Дали ќе премолчиме

Министерот за надворешни работи Бујар Османи денеска го претстави проектот М Карта. Наменет за граѓани со потекло од Македонија. Како симболично признание за нивниот несебичен ангажман во насока на промоција […]