MK медиуми со лажни вести за CAД

Неколку македонски медиуми, од листата на поддржани компании од „странските руски инвестиции“ упорно шират лажни вести во македонската јавност, со цел нарушување на поддршката на граѓаните на НATО и EУ. […]

Обама: Загрижен сум за демократијата во САД!

Поранешниот претседател Барак Обама рече дека републиканците „прифатија“ низа позиции што „би биле непрепознатливи и неприфатливи дури и пред пет години или пред една деценија“. Обама во интервју за Си-Ен-Ен […]