(Документи) КОМИНТЕРНАТА го создала БУГАРСКИОТ, а не МАКЕДОНСКИОТ јазик

Во Бугарија омилена тема за докажување на бугарскиот карактер на Македонија е тврдењето дека не постои македонски јазик, а истиот е создаден од Тито и Коминтерната. Но вистината е сосема […]

АПАСИЕВ со исти ставови како БУГАРИТЕ, СССР ги демантира

На целата јавност ни се познати монти пајтон политичари, како Димитар Апасиев и оние несреќите од Родина, кои заедно со избугарените македончиња тврдат дека СССР признавал или создал македонска нација […]

(ВИДЕО) ОВАА песна направила хаос од самоубиства во СФРЈ, ТИТО ЈА ЗАБРАНИЛ!

Песната, која Тито ја забрани по голем број самоубиства, се вика „Моите бели дробови се болни“ и се смета за една од најтажните песни што некогаш биле напишани на јазиците […]

CPБИЈA со наjголема вojска од земjите на поранешна CФPJ

Србија сè уште ги има најголемите вооружени сили во поранешна Југославија, а тие сочинуваат околу 40 насто од бројот на сите армии создадени по распадот на СФРЈ, пишува порталот Балканска […]