KOCOВО Cпециjaлците вo aкциja вo cpпcкиoт дeл

Огромен број на припадници на косовската специјална единица, кои го подигнаа нивото на борбена готовност на највисоко ниво, се упатија во правец на Јужна Митровица, јави „Кљан Косова“, наведувајќи дека […]

ТИТО беше арамија ја опљачка Србија смета србинот Видојевиќ

Видојевиќ, познат српски писател честопати се занимава со српската историја и тврди дека сè е фарса, а потоа ги нуди своите пролози и докази. Овој пат, Видојевиќ разговараше за познатиот […]

СРБИЈА менува стратегија, повикува на дијалог со МПЦ ОА

Ја менува ли СПЦ позицијата кон Македонското црковно прашање и најавува ли можност за дијалог, откако стана јасно дела Вселенската патријарпшија нема намера да се откаже од решавање на статусот […]

CPБИJA вo хиcтepиja пpoтив Maкедониja, „cpпски cвет“ пpoтив MПЦ OА

Српските црковни кругови се мобилизираат во нападите кон Вселенската патријаршија во обид да се спречи признавање на автокефалноста на МПЦ-ОА, особено по посетата на Бигорската Обидел на на Вселенската патријаршија […]

ЖECTОКА ВИCTИНА: Кoj гo пензиониpaше „кобpичетo“ Шеќepинска

Радмила Шекеринска ПРИНУДНО ја завршува својата политичка кариера, која трае од деведесеттите години. Заминува со нов надимак, генералите и офицерите на АРМ ја нарекоа „кобричето“, поради нејзината злокобност, уништување на […]

СКАНДАЛ: Шеќеринска против интересите на НАТО, воен договор со Србија

Македонија се приклучува кон ЕУ борбената група HELBROC, која е под директна контрола на Советот на Европската унија и е дел од заедничката безбедносна и одбранбена политика на Унијата, и […]

ТЕЖОК СКАНДАЛ: ЗАКАНИ на Шеќеринска кон Богојески, замешано воено разознавање

ЗАКАНИ на министерката Шеќеринска кон претседателот на Унијата на Европски Федералисти на Македонија и државен советник во Министерството за одбрана, Петар Богојески! Акцијата за спречување на српското разознавачко подземје во […]

КOCOВО повтopно и cе зaкани на Cpбиja, Кypти вo акциja

Косовскиот премиер изјави дека владата на чие чело е се „подготвува да воспостави целосен реципроцитет спрема Србија“. Додаде и дека „не може да се направи сè одеднаш“. Курти за телевизијата […]

ВУЧИЌ со мировна економска порака во духот на Отворен Балкан

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, денеска во духот на економските политики и регионална соработка на проектот Отворен Балкан, најави дека земјата во 2022 и 2023 година ќе набави уште околу […]