ГЕРМАНИЈА: Социјалистите во водство, ЦДУ падна на второ место

Завршија изборите во Германија, кои за прв пат се одржуваат без учество на Ангела Меркел. Почетните резултати покажуваат пад на нејзината партија ЦДУ на второ место, после социјалистите. Тоа значи […]