ДОБРО УТРО со АМАТЕРКАТА и ДРАМАТИЧНАТА ИРОНИЈА на ЗИКОВ

пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет САКАМ ДА БИДАМ…ДА БИДАМ БРЕГОВИЌ! Обично, кога луѓето се инспирирани лесно ги преминуваат границите, доживуваат нови искуства и прават необични и големи […]

КАКО ЧЛЕНОВИТЕ НА СЕМЕЈСТВОТО СТАНУВААТ НАШИ НЕПРИЈАТЕЛИ

Како членовите на семејството стануваат наши непријатели? Познатиот руски психијатар и психотерапевт Михаил Литвак истакнал дека понекогаш најблиските луѓе можат да ни бидат најголеми непријатели, иако тоа воопшто не го […]

ДОБРО УТРО со Аматерката и НАЦИЈА ЖРТВА НА МАНИПУЛАЦИЈА

НАЦИЈА ЖРТВА НА МАНИПУЛАЦИЈА пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет Колку побрзо и поумешно ќе ги откриеме тајните на манипулацијата, толку побрзо и полесно ќе излеземе од овој […]