ПОНИШТУВАЊЕ на Преспански, Бугарски и Рамковен, да го вратиме името Македонија

Политичките анализи се предизвик во новата година, со оглед на фактот што работите на политичката сцена стануваат се покомплицирани. Ставовите на власта по однос преспанскиот, бугарскиот и рамковниот договор се […]

ПАПА Франциск за Преспански во Атина

Почит за „не лесниот пат што доведе до Договорот од Преспа, потпишан меѓу Грција и Северна Македонија“, изрази папата Франциск во неговото обраќање за време на свеченоста во претседателската палата […]

ГРЦИЈА инсистира на почитување на Преспански договор

Договорите се однесуваат на држави, а не на влади, потенцираше грчкиот премиер Кријакос Мицотакис во интервјуто за телевизијата „Мега“, во однос на последните случувања кај нас и Договорот од Преспа, […]

апасиев

АПАСИЕВ свитка опавчето за Преспански договор

Лидерот на Левица Димитар Апасиев во гостување во емисија „Само Вистина“ зборувајќи за Преспанскиот Договор, истакнал дека во овој момент македонското политичко милје нема сила да го пoништи овој Договор. […]

БОГОЈЕСКИ: Преспански може да се употреби наспроти Бугарија

Со завршување на Локалните избори 2021 година, на големо се отвори темата Преспански договор и негово имплементирање. Тоа пред се од причина што опозицијата ја презема локалната власт во најголем […]

ВМРО ДПМНЕ прави скромни обиди за нова политика

Опозициската ВМРО ДПМНЕ која победи во најголем број на општини на последните Локални избори, прави скромни обиди да најави нови политики. Имено, преку дел од избраните градоначалници, но и преку […]