АЛБАНЦИТЕ се БУГАРИ ако сакаат да бидат Илири, тврди БУГАРСКАТА НАУКА

После потпишување на Протоколот за бугаризација на Македонија од страна на министрите Бугар Османи и Генчовска, во Бугарија се објави историската вистина која тврди дека Албанците се Бугари по род, […]