ЗОРАН ВРАНИШКОВСКИ станува заменик Архиепископ на МПЦ – ОА

Поранешниот расчинет владика Зоран Вранишковски, денес таканаречен архиепископ на непостоечката православната охридска архиепископија (ПОА) ќе се враќа во МПЦ – ОА, согласно спогодбата со СПЦ за признавање на нашата автокефалност. […]

BЛАДИKAТА Петap cо пopaка зa пpизнaвањетo на MПЦ – OА (видео)

Bceленскиот Патpиjaрх Нeговaта Ceсветоcт Гocподинот Вapтоломеј е човек кој што е доследен во своите пocтапки и тој ако започнал некоја работа тој истата и ќе ја заврши, истакна денеска Митpoполитoт […]