(Видео) КОНЕЧНО ОБЈАВЕН новиот граѓански Устав, македонски народ не се брише

Соопштение на политичката партија Македонски Концепт го пренесуваме во целост: НОВ ГРАЃАНСКИ УСТАВ – нацрт преамбула и дел од нормативни решенија Политичката партија Македонски Концепт, како промотор на идејата за […]

(Видео) ПРОМОВИРАН Македонски Младински Концепт, нова младинска асоцијација во земјава

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА – 28 МАЈ 2023 ГОДИНА МАКЕДОНСКИ МЛАДИНСКИ КОНЦЕПТ – младинска асоцијација на партијата МК Денес 28.05.2023 година во Скопје, под слоганот „СВОИ НА СВОЕТО“, беше промовиран МАКЕДОНСКИ […]

МАКЕДОНСКИ МЛАДИНСКИ КОНЦЕПТ утре со своја промоција

МАКЕДОНСКИ МЛАДИНСКИ КОНЦЕПТ како младинска организација на партијата Македонски Концепт утре ќе ја доживее својата промоција. Младинската организација ќе го одржи првиот состанок на иницијативниот одбор за своето формирање и […]

МАКЕДОНЦИ, им помагате на бугарите со ПОТПИСИ против Охридска Архиепископија

Македонците бараат ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА ДА Е БУГАРСКА! – гласи наслов на реакцијата на лидерот на партијата Македонски Концепт (МК) Петар Богојески, споделена на социјалните мрежи. Секако тоа е обид да […]

ЕУ да не го повлекува ПОТПИСОТ ОД ПРЕСПАНСКИ ДОГОВОР

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА – 20 МАРТ 2023 ГОДИНА МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ БАРА ЕУ ДА НЕ ГО ПОВЛЕКУВА ПОТПИСОТ ОД ПРЕСПАНСКИ ДОГОВОР Извршниот Тим на Македонски Концепт (МК) со исклучителна загриженост гледа на […]

Lapsus linguae или состојба на разумот, како да разбереме?

Заменик-помошникот државен секретар на САД и специјален претставник за Западен Балкан, Габриел Ескобар во ексклузивното интервју насловено „Видувањата за Западен Балкан од внатрешноста на Стејт Департментот“, зборувајќи за меѓуетничките односи […]

ПАКЕТ за АЛБАНЦИТЕ, па нека изберат, како до сега или граѓански Устав

Македонското население од албанската етничка заедница во Македонија има сериозен проблем да ги артикулира своите потреби, од една страна притиснати од голиот албански етнички шовинизам од друга страна реалниот живот […]

ПОТПИШИ петиција за ГРАЃАНСКИ УСТАВ на овој линк

Откако граѓанската иницијатива за Референдум за нов граѓански Устав пристигна на разгледување во Собранието на Македонија, денес започната е on line петиција за собирање на 150.000 граѓански потписи. Граѓаните информираат […]

БУГАРИТЕ ПОЛУДЕА: Гоце Делчев лично забранил да влезат во УСТАВОТ на Организацијата

Бугарските историски фалсификати, кои се промовираат со децении, кулминираа со лажното тврдење дека Уставот на македонската револуционерна Организација создадена во Солун 1893 година бил пишуван од Гоце Делчев и во […]

ВАЖНО (документи): Утре започнува СОБИРАЊЕ ПОТПИСИ за референдум

Според Известувањето на Државната Изборна Комисија бр.12-78/2 од 12.01.2023 година, од утре 16.01.2023 година започнува собирање на потписи за распишување на РЕФЕРЕНДУМ, а краен рок е 30.01.2023 година. Референдумот е […]