БУГАРИЈА СЕ ВООРУЖУВА, колку ќе платат за опремата од САД

Америка и продава авиони и опрема на Бугарија за 1,6 милијарди долари. Американскиот Стејт департмент одобри потенцијална продажба на борбени авиони F-16 C/D Block 70 и соодветна опрема на Бугарија […]

CAД cо три бopбени гpyпи ocтанува вo Cpeдоземно мope, Pycија плaче

Секретарот за одбрана Лојд Остин и нареди на офанзивната група на носач на авиони на американската морнарица да остане во регионот на Средоземното Море наместо да продолжи кон Блискиот Исток, […]