Папата Франциск има СВОИ ПЛАНОВИ за Украина

Папата Франциск денеска за време на посетата на Малта повторно ја осуди „сакрилегиозната војна“ во „маченичката“ Украина, набргу откако беше објавено дека во градот Буча се пронајдени тела на цивили. […]

ПАПА Франциск за Преспански во Атина

Почит за „не лесниот пат што доведе до Договорот од Преспа, потпишан меѓу Грција и Северна Македонија“, изрази папата Франциск во неговото обраќање за време на свеченоста во претседателската палата […]