(Видео) ОХРИДСКИОТ ДОГОВОР да се поништи, бараат албанските шовинисти

Укинување на одредби од Уставот на Македонија, кои се резултат од Охридскиот договор, во процесот на менување и внесување на Бугари во Устав, бараат етничките Албанци. Со тоа дирекно го […]

ХЕЛСИНШКИ КОМИТЕТ загрижен за неосудата на Владата на омразата кон македонскиот јазик

Хелсиншкиот комитет за човекови права во реакција со загриженост констатира дека државната прослава на годишнината од потпишувањето на Охридскиот договор во организација на Владата на Република Македонија, наместо да има […]

ЕУ и САД ја создадоа Левица, тврди Богојески

Петар Богојески од Македонски Концепт, како одличен познавач на политичките состојби во земјава, објави став дека токму САД и ЕУ ја создадоа партијата на Апасиев, Левица. Што објави Богојески: „Ако […]

ТАЖНО: Продолжува северномакедонизацијата, власта молчи

Скандал се случи на прославата по повод 20- годишнината од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор! Поранешниот генерален секретар на НАТО направи намерна или не грешка, не нарече северномакедонци. Лорд Џорџ […]

Проф. Најчевска до Груби за Оxpидcкиoт дoгoвop

Професорката Најчевска жестоко реагира на злоупотребите од самонаречениот прв вицепремиер Артан Груби кој ни вели: “Ништо лошо не и се случи на Северна Македонија од Законот за територијална поделба, ништо […]