(Видео) ОХРИДСКИОТ ДОГОВОР да се поништи, бараат албанските шовинисти

Политика

Укинување на одредби од Уставот на Македонија, кои се резултат од Охридскиот договор, во процесот на менување и внесување на Бугари во Устав, бараат етничките Албанци.

Со тоа дирекно го спречуваат и отежнуваат процесот на донесување на уставни измени, а албанските шовинистички уцени го спречуваат влезот на Македонија во ЕУ, смета лидерот на Македонски Концепт, Петар Богојески.

Кратко видео на оваа тема, погледнете на следен линк: