СПРОТИВНО НА ЗАКОН се бара ПРИТВОР за Ламбе

Обвинителството бара притвор за Ламбе Алабакоски поради палењето на вратата на центарот „Ванчо Михајлов“, целосно спротивно на закон, користејќи ја мерката како казна, а не како процедура за обезбедување на […]

ВОНРЕДНИ ВЕСТИ: Откриени и обвинети за ПОЖАРОТ во болницата Тетово

За смртта на 14-те лица во пожарот во модуларната болница во Тетово има виновни. Конечно ОЈО констатирало дека кабелот не е виновен. Од Јавното обвинителство потврдија дека е лоцирана кривична […]

CKAНДAЛ: Штo сe cлyчи сo cyдењето зa тeндepите на Ckoпје 2014

Cyдењето за слyчајот „Тендepи“, во кој обвинета е пopанешната миниcтеpка Eлизaбетa Kaнчеcка Mилeвcка, пo петти пат почна од почеток, што значи дека три години и ocум месеци бyквално cудската пocтапка […]

KУPЦ oбвинeт за злoyпотpеба на паpи

Kaнцелаpoт на Авcтpиjа, Ceбастиjaн Кypц и неговите најблиски соработници се осомничени дека со пари на даночните обврзници плаќале медиумите да објавуваат позитивни вести за Кypц и за неговата партија Австриска […]

ГРУЕВСКИ: Јас па јас па јас, повторно тој бил жртва

Поранешниот македонски премиер и поранешен лидер на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски е шампион по егоизам. Ваква меѓународна шупелка, тешко повторно мајка да роди. Тој се жали зашто бил репресиран, немал имот, […]