СРБИЈА УБИСТВА, можни ли се истите сценарија во Македонија

Јавноста е сеуште потресена од случувањата во соседна Србија, а дискусиите за причините за таа појава се сеуште актуелни. На таа тема говореше лидерот на партијата Македонски Концепт (МК), Петар […]

АЛБАНЕЦ нападнал малолетно девојче во автобус на ЈСП 57

Етнички Албанец, кој во рамки на однесувањето на таа заедница кон сите неалбанци во земјава, си дозволил физички да нападне малолетно девојче во градски автобус на ЈСП бр. 57 кај […]

СКАНДАЛ (Видеа) МВР тепа малолетни ДЕВОЈЧИЊА пред хотел Русија

Вечерва се случи скандал пред хотел Русија, кога МВР тренираше „строгочу“, па во вишок на агресивен адреналин, нападна девојчиња кои вледуваа во такси возило. На видеата се гледа дел од […]

БОГОЈЕСКИ со поддршка за ОХРИЃАНИ, имаат право на самоодбрана согласно ЕУ стандарди

Лидерот на Македонски Концепт, Петар Богојески со поддршка на Охриѓани кои се бранат од постојаните напади на избугарените шовинисти, кои користат екстремен говор на омраза и историски негаторизам, што е […]

ПОВТОРНО БАНДИ од Чаир и Грчец претепале 13 и 14 годишни деца во ДЕБАР МААЛО

Криминалните банди, здружени со структури во МВР под власт на Оливер Обиџуко, хараа, ограбуваат, убиваат, силуваат по центарот на Скопје. Вчера вечер, буквално во срцето на Дебар Маало, пред Амбасадата […]

ПРВ СЛУЧАЈ за американскиот тим за антикорупција во Македонија

Нефи Усеини, квази бизнисмен, советник во општината и претседател на огранокот на ДУИ во Охрид, доби осудителна пресуда за претепувањето на екссоветникот Џемал Мена за време на седница на Советот. […]

БОГОЈЕСКИ за Цар Борис Трети и што треба да направи Македонија

Лидерот на политичката партија Македонски Концепт, Петар Богојески објави став во врска случувањата во земјава со промоција на разни бугарски здруженија по нарачка на Русија. „Одлуката на Цар Борис Трети […]

КОЛКУ НИ СЕ БЕЗБЕДНИ ДЕЦАТА!? – 20-годишен скопјанец обвинет за насилство врз тројца малолетници

Додека едно од оштетените 15-годишни деца седело во кафе-барот заедно со неговите соученици, осомничениот влегол заедно со уште две непознати лица, го фатил детето за вратот и насилно го извадил […]

БУГАРИЈА БАРА ГАРАНЦИИ, сопругата да не го тепа оној од клубот Ванчо Михајлов

Од Скопје очекуваме конкретни акции и гаранции за трајно и неповратно спроведување на Договорот од 2017 година, како и гарантирање на правата на граѓаните на Република  Македонија со бугарска самосвест. […]