МПЦ – ОА доживува ренесанса, нова Црква во Загреб

Првата македонска црква во Загреб ја доживеа првата литургија со која чиноначалствуваше тетовско-гостиварскиот митрополит г. Јосиф, на покана на домаќинот европскиот митрополит г. Пимен. Големите напори и желба да се […]